Cargando...

L’ametlla: un aliment per als esportistes.

Que els fruits secs són bons per a la salut, això ja és cosa sabuda. Tenen greixos poliinsaturats que cuiden el nostre sistema cardiovascular i a més aporten minerals i vitamines.

Ara bé, que els fruits secs són bons per fer esport, això ja no és tant clar. Especialment si parlem de les ametlles. Una de les qualitats d’aquest saborós aliment és el seu contingut en proteïnes, uns 20gr per cada 100 gr d’ametlla. Això vol dir que col·labora d’una manera notable a que la ració de proteïnes  de l’esportista sigui la adient. Recordem que una persona que fa esport pot arribar a necessitar uns 1-2 gr.proteïnes al dia  a la dieta, front als 0,8 gr.al dia que necessita la persona no esportista. De fet, l’ametlla es un  dels fruits secs que mes proteïnes conté. Mes que la nou, l’avellana o el festuc, per exemple.

Vicens

Però és que per altra banda l’ametlla té un altíssim contingut de calci, uns 270 mg per 100 gr. Com en el cas de les proteïnes, també és molt més elevat que la quantitat de calci de l’avellana, el festuc o la nou.És més, 100 cc de llet tenen 120 mg de calci, no més. Recordem que el calci és imprescindible per a la salut dels ossos però també per a la contracció muscular. Si això hi afegim que té una bona dosi de magnesi, doncs el conjunt resulta perfecte.

No tan sols això. L’ametlla és un dels fruit secs amb menys carbohidrats. Això equival a que és el fruit sec més adient per als diabètics o també per a qui vulgui fer esport i tingui un excés de pes.

 

 

Vicens

 

En fi, una ració de ametlles, uns 30 gr., es un excel·lent mos per a tots, però especialment per a qui necessiti energia i vulgui cuidar al mateix temps el seu sistema cardiovascular i els seus ossos. Ideal per a esports de resistència  i de llarga durada. Ideal també per esportistes que tenen problemes de hipercolesterolèmia  o hipertensió.

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0