Cargando...
reto

“El Reto de Pablo”

El neuroblastoma

Quan al Pablo li van detectar neuroblastoma tenia solament 2 anys i 9 mesos. No va tornar a sortir de l’hospital en els següents deu mesos, ni ell ni els seus pares, José Luís i Montse: “en qüestió d’1 minut ens havia canviat la vida completament, el nostre fill tenia càncer”. El neuroblastoma és un càncer poc comú del sistema nerviós simpàtic (la xarxa nerviosa que envia els missatges des del cervell a través del cos) i és el tumor sòlid més freqüent del nen (els dos primers anys de vida). Representa el 8-10% dels tumors pediàtrics. La seva incidència benvolguda és d’1 per cada 7.000 nounats vius, la qual cosa suposa que a Espanya uns 50 casos nous cada any.
Encara que el percentatge de supervivència és molt escàs, en Pablo és un dels pocs afortunats que avui ja podem dir, encara que en veu baixa, que està guarit. A punt va estar de perdre la vida durant el tractament, un dels més agressius que existeixen, en concret durant el trasplantament de medul·la autòleg. També va haver de sotmetre’s a quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia, res que pugui suportar algú de fortalesa mitjana. I per què diem guarit “en veu baixa”? Per possibles recaigudes del neuroblastoma i perquè l’agressivitat d’aquests tractaments pot donar lloc a altres càncers. Actualment en Pablo ha d’ingressar a l’hospital cada mes i mig per sotmetre’s a proves de control. Al Nadal de 2018 haurà acabat aquest control exhaustiu, que té lloc cada mes, i al de 2026 sí podrem cridar que està totalment guarit. Estem segurs.

Repte

Sant Joan de Déu

Com sabeu, Sant Joan de Déu és un hospital molt especial per a nosaltres. Cada any, tots els fons recaptats gràcies a el “Torró Solidari” de Torrons Vicens, va a parar íntegrament a les mans de l’hospital i és destinat a la recerca de les malalties infantils minoritàries (recordeu que ho podeu trobar en qualsevol de les botigues Torrons Vicens i que, gràcies a tots vosaltres, l’any passat es van recaptar més de 150.000€)
Però per al José Luís, la Montse i en Pablo és un lloc encara més important… El tractament del neuroblastoma varia en funció de diversos factors, fonamentalment l’estadi de la malaltia i l’edat del pacient, però sempre el programa terapèutic ha d’estar orientat a fomentar el tractament de la immunoteràpia. Precisament aquest últim tractament és el que en Pablo va dur a terme a l’hospital Sant Joan de Déu. “Es un hospital al que estarem vinculats mèdicament 3 anys i, emocionalment, tota la vida”, assegura José Luis.

“El reto de Pablo” 2017

En José Luis és, des de fa anys, un apassionat de la bicicleta tot terreny. La rutina de pràcticament cada diumenge consistia a anar en família allà on hi hagués una carrera, i, mentre un pedalava, la resta gaudien de l’ambient, la naturalesa i d’animar al papà. Quan al Pablo li van detectar el càncer, només xampurrejava, tenia un petit retard en la parla (avui dia és una cotorra!). Però al poc temps d’estar a l’hospital, va dir: Papà, per què ja no anem a les carreres?”. Aquesta frase canviaria el curs de la vida de la família de Pablo i de moltes altres, perquè va donar motiu a una iniciativa que, només en la seva primera edició, ja va aconseguir recaptar més de 40.000€. I el més important: va aconseguir conscienciar i donar suport moral a moltes altres famílies en la mateixa situació.

Repte

ElRetoDePablo va néixer d’aquesta pregunta amb l’objectiu recaptar fons per a la recerca contra el càncer infantil. El passat mes d’octubre, en José Luis (el pare d’en Pablo) va unir Barcelona i Albacete amb bicicleta tot terreny en una sola etapa, modalitat Senar Stop (va sortir de l’hospital Sant Joan de Déu perquè volia simbolitzar la volta a casa). Amb aquest projecte va obtenir una beca GAES, però la suma de la mateixa també va ser íntegrament donada a l’Associació Nen per al finançament de projectes de recerca i estudis sobre aquesta malaltia: “El Repte de Pablo no val diners. Bé, potser uns 100€, gens que no pogués jo posar de la meva butxaca. Així que és el que vaig fer.”, ens explica en José Luís. En dues setmanes des de l’anunci del projecte ja s’havien recaptat més de 15.000 euros. “Jo sóc una persona de planificar i imaginar-me els resultats, gens sol quedar a l’atzar. Però “El Reto de Pablo” va superar totes les meves expectatives i en tots els àmbits: emotiu, social, econòmic i esportiu. Moltes persones, moltes famílies, van venir a donar-me les gràcies per la nostra labor, però jo no em canso de dir que sou tots vosaltres els que ho heu aconseguit”. No és per portar la contrària al José Luís, però sense ell, el Pablo i la Montse, gens d’això hagués estat possible.

El Reto dePablo 2018

El “Reto de Pablo” 2018 tindrà el mateix format que el del 2017 però, en lloc de sortir de Barcelona, ho farà des de Sevilla, incrementant així notablement els Kms. A més, encara que l’any passat ja van sorgir molts esdeveniments de diferent índole relacionats amb “El Reto de Pablo”, en aquesta ocasió en José Luís vol centrar-se més en els de caràcter esportiu: competirà en algunes de les proves de BTT més importants del calendari nacional, com la Medextrem o la MedEpic, amb la finalitat de preparar el repte.

Vicens Sport i “El Reto de Pablo”

Com no podia ser d’una altra manera, Vicens Sport volem sumar-nos a la causa i recolzar al José Luís en el nou repte d’aquest any. L’acompanyarem durant tota la temporada, l’ajudarem en els diferents esdeveniments relacionats amb “El Reto de Pablo” i prepararem algunes sorpreses que us incumbeixen a tots (seguiu nostres xarxes socials per estar al dia de tota l’actualitat relacionada amb el repte). I, per descomptat, us demanarem la vostra col·laboració, per petita que sigui, perquè suma molt més del que imagineu. Per exemple, què hi ha més petit que un euro al mes (sí, al mes!) i quant de bé pot fer? Ho descubriràs aquí: http://elretodepablo.com/donaciones-elretodepablo/

Neuroblastoma

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0