Cargando...

CONSELLS DIETÈTICS PER UNA CURSA NOCTÀMBULA. Per Magda Carlas.

Sempre es important que la dieta sigui  adient, però, quan fem un exercici intens i perllongat com demana la Barcelona MidnightTrail, encara més. No hem oblidar que a més a més estem parlant de una cursa nocturna, i que aquestes hores el nostre cos té uns ritmes de digestió i d’assimilació de nutrients diferents que durant el dia. Els següents consells poden ajudar-vos.

1-  Fer un berenar-sopar  unes  dos o tres hores abans de la cursa.  Mengeu  tranquil·lament, mastegant bé i sense presses.

2- Es recomanable que aquest darrer àpat abans de la cursa  inclogui aliments rics en carbohidrats com arròs, pasta o quinoa, cuinats de forma suau, sense massa condimentació i en una dosi adient. El pa també pot servir, sempre que  no aporti molta fibra.

3- Cal evitar els guisats, fregits, plats contundents i, en general, tot el que pugui donar una digestió complicada.No és el moment de fer provatures gastronòmiques.

4- Els  aliments molt calents o molt freds no són la millor opció quan després tenim una cursa.

5- Eviteu també les grans amanides, els aliments com la col, el bròquil, la carxofa, etc. i tots el que en general puguin donar un excés de gas al intestí amb les corresponents molèsties digestives.

6- Una petita dosi de cafè o té, cap problema. A fi de comptes, és una cursa de nit! Ara bé, una dosi excessiva de cafè no us ajudarà, al contrari. Atenció a les begudes alcohòliques. Millor passar-ne o optar per una dosi molt moderada de cervesa.

7- La hidratació és bàsica. Abans de començar la cursa ja és bo que prengueu aigua o una beguda isotònica.  Recordeu que la temperatura a la qual les begudes tenen més poder hidratant és a 10-15 ºC. Eviteu les begudes massa fredes.

8- Ja sabeu que cada 20-30 minuts teniu que hidratar-vos. La dosi d’aigua o la beguda per la que opteu ha de ser de 200-300 cc.

9- Just abans de la cursa, podeu fer un petit most i aprofitar per beure.

10- Després de la cursa, que ja serà a prop de mitja nit, millor fer un àpat molt lleuger. El vostre organisme està en plena recuperació i el que necessita sobretot es descans i hidratació.

Magda Carlas.

Metge i  Màster en Ciències de l’Alimentació

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0