Cargando...
Ragna

La Ragna Debats al Manaslu Mountain Trail

Aquest mateix matí, la nostra ambaixadora Ragna Debats ha agafat una avió amb destinació Kathmandu per enfrontar-se a una cursa que, encara que competitiva i que concentrarà a algunes de les millors corredores del món, tindrà per a ella un marcat caràcter d’aventura existencial. Lluitarà pel podi, per descomptat, però entre els seus objectius principals també està desconnectar i gaudir d’un entorn màgic del que animen a trobar-se amb un mateix.

 

El Manaslu Mountain Trail, al Nepal, és una prova de trail running molt peculiar. El primer dels seus trets distintius és que consta de 9 etapes de les quals només 7 són competitives. De fet, en un d’aquests dos dies no competitius que tindran lloc després de les 5 primeres etapes, no és ni tan sols obligatori sortir a córrer, sinó que l’organització aconsella fortament fer una ascensió de 1000 metres per veure un d’aquests llocs que la majoria dels humans només veurem, i amb sort, en foto. El segon dia sí que s’exigeix completar el recorregut, però com hi ha passos tècnics a més de 5000 metres d’altura, l’organització va considerar que potser era massa arriscat i va preferir no afegir el plus de pressió que suposa aconseguir una bona classificació.

Ragna

Aquest lloc al que s’aconsella ascendir durant l’etapa a la que diuen de “descans actiu” (un descans de 1000 metres positius…) només serà una de les meravelles que Ragna trobarà durant el recorregut. L’organització ho sap molt bé, i per això ha estat novament original en la normativa: ha marcat algunes zones com a “punts d’interès” (santuaris, temples, monestirs…) i ha decidit que, quan un atleta arriba a elles, el crono ha deparar-se per a ell i no tornar a reprendre’s fins que decideixi deixar el lloc i seguir. Wow. La Ragna confessa que, encara que li talli el ritme, voldrà gaudir de llocs màgics que molt probablement només veurà una vegada en la vida.

Només seran 60 els afortunats corredors que puguin gaudir d’aquesta prova. Aquesta limitació es deu al fet que la logística en aquestes zones és realment complicada. Per exemple, des de la sortida d’una etapa fins a l’arribada, el menjar, la roba i els sacs de dormir dels corredors seran transportats en mules portades per sherpas de la zona (segur que agrairan bastant que les barretes de Vicens Sport que utilitzarà la Ragna en aquesta aventura concentrin tanta energia natural en un pes i tamany tan reduïts! 😉 ). Les infraestructures també són massa escasses per acollir a més corredors.

Ragna

Aquesta serà una de les rares vegades en les quals la Ragna viatjarà sense la seva família i a sobre, no tindrà accés a cap tipus de connexió: ni internet ni telefonia mòbil. No serà fàcil, però segur que serà una experiència inoblidable. Que la gaudeixis molt, Ragna!

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0