Cargando...
Eugeni Rosselló

L’Eugeni Roselló a la cursa més dura del món : la Spine Race. Entrevista por Xavi Alujas.

En uns dies, el nostre ambaixador Eugeni Roselló prendrà la sortida d’una de les proves d’ultraresistència més dures del món: la Spine Race, 430km de cursa en modalitat non-stop, a través del fang i la neu i en la qual les hores de son i els menjars convencionals brillen per la seva absència. Hem pensat que el millor per descubrir l’essència d’aquesta epopeia és que algú amb les mateixes inquietuds que l’Eugeni li faci una entrevista. Per això, el nostre també ambaixador i ultra trailrunner (de distàncies humanes) Xavi Alujas pregunta, i Eugeni (ultra trailrunner de distàncies inhumanes) respon.

 

X: Quantes hores dediques a la setmana a preparar una prova com aquesta?

I: La veritat és que la meva intenció no era córrer la Spine Race, ho vaig decidir just abans de Nadal sense pensar-ho massa, quan va saber que estarien allà els millors. Per això no m’he preparat de forma específica. He fet molt esquí de muntanya, i sí, durant moltes hores, però, el que és córrer, molt poc. La meva idea inicial era començar la temporada més tard.

 

X: Com gestiones el tema hores de son?

I: Bé, més que de gestió, es tracta d’embravir-se: quan agafes l’avió ja has de tenir molt clar que passaràs moltíssim fred, que nevarà molt, que tindràs els peus mullats des del minut 1 i que dormiràs, com a màxim, una hora al dia durant els 4 dies de carrera. Ningú es pot preparar per dormir una hora al dia, simplement, has de decidir fer-ho. Més que de l’entrenament, forma part de la motivació i de les ganes de fer-ho bé.

X: Com es prepara l’alimentació durant les setmanes prèvies i durant l’ultra?

I: Abans de la prova no segueixocap dieta específica, menjoel que solc menjar habitualment, ja de per si saludable i energètic: pasta, llegums… de tot una mica, vaja. Durant la cursa tiraré bàsicament de torrons de Vicens-Sport, com sempre, que és el que millor em senta amb diferència, combinant-los amb algun petit entrepà, per variar una mica. En els 4 check-points que hi ha durant la carrera menjaré el que em proposin, que imagino que serà pasta o sopa.

 

X: Quant temps trigues a recuperar després de la Spine Race?

I: Em recupero abans físicament que psicològicament. Les poques hores de son es paguen al cap d’una setmana: amb la volta a la calma, la fatiga es fa lloc i estic súper cansat durant el dia, penso més lentament, etc. Fins a unes tres setmanes després segur que no em sentiré ben anímicament. Però pel que fa a l’esport, un parell de diez després espero estar fent esquí de muntanya, encara que suau. A córrer trigaré una mica més, imagino que un parell de setmanes.

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0