Cargando...
correr en invierno por xavi alujas

Córrer a l’hivern. Per en Xavi Alujas.

En dos días comença l’hivern astronòmic ,però definitivament el fred ja s’ha instal·lat. A l’hivern és quan més costa sortir a córrer per la muntanya. Cal trobar una bona motivació i anar equipats com cal per no passar-ho molt malament. De totes formes, des del meu punt de vista, córrer amb fred és menys perillós que fer-ho amb calor i és molt més gratificant.

A l’estiu, la calor i la xafogor fan que hi hagi més sudoració, el que significa que si no beus correctament corres el risc de patir una bona deshidratació, amb els riscos que aquesta comporta. A més, sempre has d’intentar buscar les hores de menys insol·lació per no acabar rostit. En canvi, a l’hivern el risc seria més aviat d’hipotèrmia, però és més fácil d’evitar, simplement hem d’anar ben equipats, ara en parlarem. (No cal descuidar la hidratació, evidentment, que, de vegades, amb el fred, tendim a negligir-la).

 

Equipació

 

Pel que fa a l’equipació, cadascú s’ha de conèixer bé i ha de saber si és més o menys fredolic. Hem de tenir en compte la temperatura, si fa vent (la sensació térmica canvia molt amb vent) o, evidentment, si plou o neva. La meva recomanació seria portar una samarreta de màniga llarga tèrmica i transpirable que ens quedi ajustada a la part superior del cos. Després ja depen de si fa vent o no. Si no en fa, amb una segona capa de màniga llarga una mica més gruixuda i transpirable anireu còmodes, i si fa vent haureu de portar un paravent. De totes formes sempre us recomanaria que en portessiu un a la motxilla: ocupa poc i us pot fer molt de servei. També us recomano un gorro calent, uns guants i un buff. Per a les cames podeu portar unes malles pirates o llargues si el fred és moderat o unes malles més gruixudes si fa molt de fred. Si plou, penseu en que heu de portar material impermeable tant a la part superior com a les cames. En quant al calçat, podeu anar amb les sabatilles que utilitzeu normalment, excepte si correu per sobre de la neu. Per últim, us aconsello portar una manta tèrmica a la motxilla: en cas de fer-vos mal podreu mantenir la calor més estona i evitareu una hipotèrmia.

Xavi Alujas

Que no falti el torró!

Penseu també en endur-vos els vostres torrons de Vicens Sport, que, a més de venir molt de gust, en aquesta época de l’any cal ingerir més calories que a l’estiu, perquè el cos en consumeix més per poder mantenir la temperatura corporal.

 

Correr sobre la neu

 

Amb neu o gel haureu de vigilar més. Haureu de portar sabatilles amb més tac si la neu és tova i portar grampons lleugers o sabatillesamb tacs de ferro si hi ha gel. És més que recomanable que portin una membrana impermeable Gore-Tex. També us aconsello l’ús de bastons i de raquetes de neu, us ho podeu arribar a passar molt bé!

Que l’hivern no us faci quedar-vos a casa! Sentir el fred a la cara us activarà i us farà sentir ben vius. Si teniu l’oportunitat de poder córrer a les hores centrals del dia, notareu molt menys els efectes del fred. Seny i muntanya!

Xavi Alujas

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0