Cargando...
noche

CÓRRER DE NIT: beneficis i sensacions

Durant aquestes últimes setmanes he sortit unes quantes nits per provar el frontal de Petzl NAO+ (del que, per cert, podreu trobar la review en el meu blog personal). Us haig de dir que no tinc excessiva experiència en la vida nocturna, sent la Ultra Pirineu i alguna sortida puntual durant la nit les meves experiències més importants en la foscor. Així que el que us explicaré a continuació són les sensacions que he viscut últimament i que m’agradaria compartir amb vosaltres.

nit

Si mai heu sortit a córrer de nit és possible que tingueu una mica de por a la foscor, a la sensació de claustrofòbia, però una vegada supereu els primers minuts i els vostres ulls s’acostumin a la foscor veureu com us començareu a trobar a gust i us començarà a agradar. És important que els vostres ulls com la resta dels vostres sentits s’acostumin tant a la foscor com al silenci.

 

És imprescindible tenir un frontal que us doni fiabilitat i seguretat, que ens il·lumini com a mínim una cinquantena de metres, a poder ser una mica més. A més, hauríem de portar un segon frontal damunt per si ens falla el primer i així ens evitem quedar a les fosques enmig de la muntanya. Porteu també el telèfon mòbil damunt per si necessiteu cridar en cas d’emergència, i a més instal·lar-vos alguna APP per poder consultar mapes offline (tipus Maps.me).

 

En córrer un solament de nit la primera sensació és de solitud: el món és només aquell que il·lumina el teu frontal. Recomano córrer sense música, tret que estiguem fent una ultra i la necessitem per no quedar-nos dormits. Si sortim a entrenar unes hores durant la nit gaudireu més si escolteu els sons que ens regala el bosc i la muntanya. Sentirem el cant de les aus nocturnes, els mamífers que surten dels seus amagatalls quan cau el sol, el vent movent les branques dels arbres i amb sort veurem algun animal, com a llebres, cérvols o senglars depenent per on correm. El bosc està ple de vida durant la nit, i fer l’esforç de sortir ens recompensarà amb aquest gran regal.

nit

A més, com només veurem allò que ens il·lumina el nostre frontal, això ens farà estar sempre alerta en cada pas que donem i millorarem els nostres reflexos davant d’obstacles que ens trobem en el camí, com a pedres, branques o forats. Millorant els reflexos guanyarem agilitat que ens servirà para quan correm durant el dia. Córrer durant la nit ens ajudarà a no pensar en tot allò que ens estressa durant el dia a dia, ens pujarà la moral i farà que ens trobem amb nosaltres mateixos. Ja us dic que és molt addictiu perquè quan arribeu a casa tindreu una pujada d’adrenalina i us trobareu molt bé. Duchita i a gaudir de la sensació de relax, la sortida haurà estat tot un èxit.

 

També us diré alguna de les coses negatives que té sortir de nit. Durant l’hivern, amb la falta de llum solar, la temperatura és més baixa i haureu d’anar millor equipats. Així i tot, si voleu sortir durant les nits hivernals millor feu-ho en les primeres hores nocturnes, que és quan les temperatures són menys hostils. A l’estiu la sensació és diferent, i córrer durant la nit en molts casos és necessari per evitar els becs màxims de calor i així evitar alguna deshidratació o algun cop de calor.

nit

Una altra cosa a tenir en compte és si correu amb lluna plena o lluna nova. Si ho feu quan la lluna no il·lumina el cel nocturn, la foscor serà total i la sensació de solitud és major. En canvi, si ho feu sota la llum de la lluna, aquesta us il·luminarà els camins menys tancats pel bosc i, en cas de fer-ho per la muntanya, veureu una bona ombra al vostre costat. Quan arribeu a un mirador us recomano que pareu un moment, apagueu el frontal, espereu que els vostres ulls s’acostumin a la foscor i gaudiu de les muntanyes il·luminades i de les seves ombres. Si a més tenen neu en els seus cims, el regal és doble. Penseu que a molta gent li agrada esquiar en nits de lluna plena. Quan pareu a gaudir de les vistes nocturnes, es pot aprofitar per menjar alguna cosa i recuperar forces amb una bona dosi dels Vicens Sport, la seva energia natural us recarregarà les bateries per tornar a casa.

Per acabar, cal tenir en compte un parell de coses per no tenir esglais. El primer dia que sortiu feu-ho per una zona que conegueu i que us sigui familiar. No és preocupeu, de nit semblarà que sigui nou per a vosaltres, però com a mínim us sonarà per on esteu corrent. Si hi ha boira eviteu sortir, encara que us conegueu la zona. El frontal us enlluernarà i perdreu molt ràpid els punts de referència i és molt fàcil perdre’s. Així i tot, com he dit, sortiu i gaudiu de la nit! Però per la muntanya aneu sempre amb precaució.

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0