Cargando...

El repte Vicens: Eugeni Roselló 3000 Plus

El proper mes agost, el nostre ambaixador Eugeni Roselló s’enfrontarà a l’ambiciós repte d’intentar coronar els 11 pics de més de 3.000 metres que hi ha a Catalunya en el menor temps possible. El recorregut acumula, en els seus poc més de 120km, 10.500 metres de desnivell positius. Per afrontar-ho comptarà amb l’ajuda incondicional de Vicens Sport.

eugeni roselló

L’Eugeni Roselló i l’ultra trail més extrem

El repte és babilònic, sí, però al nostre confirmat trail runner no li espanten els quilòmetres. De fet, sap molt bé que és afrontar amb èxit reptes de ultraresistència aeròbica. El seu currículum en el camp de la endurancia està replet de grans gestes:

En 2013 va guanyar la Spine Race, la carrera d’autosuficiència més brutal del món, que recorre 430km per les muntanyes d’Anglaterra -aquest any ha quedat 3º-. En dues ocasions consecutives va guanyar la Volta a la Cerdanya Ultrafons, de 220km. També va fer segon en la Hexestieg d’Alemanya, amb més de 300km. I això és només una mostra.

Amb aquest bagatge entenem que la distància o el desnivell no siguin un problema pel corredor en el repte de l’agost vinent. El que realment li portarà la dificultat serà la velocitat que s’ha autoimposat el nostre ambaixador, el qual ho vol fer en el menor temps possible.

Aquest repte tindrà una continuïtat relacionada amb els pics de 3000, no serà un repte aïllat. De fet, serà només el principi. No us desvetllarem la sorpresa, només dir-vos que parlem dels seus grans somnis. Si no ho ha intentat abans és perquè, des de sempre, ha tingut molts problemes amb els peus. Però des de fa només una setmana, i després de moltes proves i mesos de treball juntament amb els professionals de Podoactiva, ha aconseguit acabar amb totes les seves molèsties. És hora de començar a dur-los a terme!

Una prova d’autosuficiència i una nutrició a base de torró Vicens Sport

Respecte al suport amb el que comptarà l’Eugeni, això és el que ens ha explicat: “Correré en autosuficiència. Ho faré sol, encara que pot ser que un amic m’acompanyi durant algun tram. La meva alimentació durant la prova consistirà bàsicament en barretes de Vicens Sport -pot ser que faci una parada per avituallar-me amb un plat de pasta, però dependrà dels meus temps de pas. El meu torró predilecte és el soufflé, molt lleuger i fàcil d’ingerir durant l’esforç, i que m’aporta alhora l’energia de llarga durada que necessito. En portaré també del dur, per consumir bàsicament durant la primera meitat de la prova, i del tou i del massapà, que em reservo més aviat per al final. El sabor més neutre del massapà em vindrà molt bé per evitar els problemes gàstrics de vegades tan comuns en les proves de llarga distància.

El recorregut del repte

Aquest serà aproximadament el recorregut i els pics de més de 3000 metres que coronarà Eugeni:

Tuc de Molières: A 3.010 metres d’altura, està a la Vall de Mulleres. Li esperen 16 quilòmetres i 1700 metres de desnivell positiu.

Pic de Comaloformo: A 3.029 metres, se situa a la província de Lleida i compta amb 1800 metres d’ascens.

Besiberri Sud: Amb 3.023 metres, a l’Alta Ribagorça.

Besiberri Nord: A 3.009 metres d’altitud està en la Capçalera de Caldes. El corredor superarà els 1200 metres positius.

Punta Alta de Comalesbienes: Amb 3.014 metres d’altura compta amb un desnivell d’1.400 metres i una distància de 10 quilòmetres.

Pic de Sotllo: A 3.072 metres, situat a la frontera entre Pallars Sobirà i Ariège (França), compta amb un desnivell en ascens de 1.400 metres.

Montcalm: Té 3.079 metres, és el més oriental del Pirineus i el més proper al Mediterrani.

Pic Verdaguer: Amb més de 3.100 metres d’altura

Pica d’Estats: A 3.143 metres d’altitud, és el pic més alt de Catalunya. Es troba entre la comarca del Pallars Sobirà i l’Ariège. Té un desnivell d’1.973 metres i una distància de 13 quilòmetres.

Punta Gabarró: Amb 3.110 metres sobre el nivell del mar, el seu nom refereix a Pedro Gabarró, metge i excursionista català.

Pic Rodó de Canalbona: A 3.004 metres d’altura es troba entre Catalunya i França.

 

Estarem molt pendents de la data definitiva d’aquest repte, que depèn bàsicament de la climatologia, per desitjar-li la millor de les sorts al nostre ambaixador.

CISTELLA DE LA COMPRA
There are no products in the cart!
Subtotal
0,00
Total
0,00
SEGUIR COMPRANT
0